by Pieter 

Waar ik mee loop

0 Comments

Hier komt mijn bescheiden lijstje:

Pityriasis versicolor

Wat is het?

Pityriasis versicolor is een onschuldige huidaandoening. Op de huid komen kleine, verkleurde vlekjes. De vlekjes zien er donkerder uit op een witte huid, en lichter op een bruine huid.

Mijn geschiedenis

Hier heb ik al meerdere keren last van gehad. De huisarts kan hier een shampoo met seleniumsulfide voor voorschrijven, die ik ook een aantal keer heb gehad. De vlekjes verdwijnen inderdaad, maar na een jaar of 2 zijn de vlekjes dan weer terug.

En nu het gekke

Pityriasis versicolor wordt veroorzaakt door een gist dat bij iedereen op zijn huid aanwezig is. Alleen bij mij resulteert het keer op keer in vlekjes. Waarom bij mij wel…?

Onychomycose

Wat is het?

Oftewel… Schimmelnagel. Niet te verwarren met een kalknagel trouwens. Meestal begint de infectie aan de nagelranden die daardoor witgeel, groen of bruin verkleuren. De nagel wordt dik en brokkelig. Soms laat hij gedeeltelijk of helemaal los.

Mijn geschiedenis

Ik loop hier al jaren mee rond. Dat is niet erg, want eigenlijk kan het verder geen kwaad. Het is in de eerste plaats een cosmetisch probleem. Aan mijn rechtervoet heb ik 3 schimmelnagels, waaronder mijn grote teen. Ik heb een bakje azijn al geprobeerd, maar zonder succes. Ik ben hiervoor nog niet bij een huisarts geweest.

En nu het gekke

Schimmels zitten bij iedereen op de huid en onder de nagelranden. Pas als de schimmel de huid of nagels binnendringt en zich uitbreidt, ontstaat een infectie. Waarom bij mijn rechtervoet? En waarom breidt het niet verder uit?

(On)Gewone Genezing

Voor beide gevallen is spontane genezing, zonder medicatie of andere middelen, mogelijk. Als je er op Googlet, vind je enkele resultaten voor spontane genezing van pityriasis versicolor en onychomycose.

Mijn vraag is of ik dit kan genezen met de technieken vanuit het boek You Are The Placebo van Dr Joe Dispenza.

About the author 

Pieter

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Subscribe to get the latest updates